Vyzkoušejte na Valentýna tento recept na lahodné čokoládové fondue s kokosovým olejem. Kokosák přidá čokoládě jemnost a s čerstvými jahodami tak vytvoříte neopakovatelný zážitek.
Budete potřebovat:
1 hrnek mandlového mléka
1 lžička vanilky
1 a 3/4 (340) hrnku čokoládových kousků
Špetka soli
Čerstvé ovoce
Jak na to:
V menším hrnci rozehřejte mandlové mléko, tak aby bylo teplé, ale nezačalo vřít. Přidejte kokosový olej, čokoládu, vanilku a sůl. Celou fondue směs šlehejte dokud, nebude krásně hladká a čokoláda úplně rozpuštěná.
Fondue servírujte okamžitě v keramické nádob, kterou ohříváte malým plamínkem. Pokud budete čokoládu servírovat později, nechte celou směs v hrnci a před podáváním ohřejte na mírném, tak aby čokoládová poleva byla zase krásně hladká.
Vychytávka:
V čokoládě můžete máčet slané preclíky a tyčinky, nebo třeba marshmallow.
Do čokoládového fondue můžete přidat i špetku čili pro zajímavější chuť.