Máme pro Vás vylepšený recept na čokoládové muffiny. Přidali jsme celozrnnou mouku, aby byly muffiny víc výživné a rozinky, aby v nich byla zase šťáva. Trochu Hrašky Vanilka místo vajec a hlavně kokosový olej pro ještě lepší kokosovou chuť a žádný cholesterol 🙂
Budete potřebovat:
150 g jemné celozrnné mouky
150 g polohrubé mouky
330 ml mléka (nebo vody a 2 lžíce sójového mléka)
150 g třtinového cukru
2 lžíce Hrašky Vanilka
3/4 prášku do pečiva
2 lžíce kokosu
2 lžičky kakaa
cca 50 g rozinek
100 g čokolády nakrájet na kostičky
Jak na to:
Smícháme Hrašku Vanilka s trochou mléka a nechte chvíli odstát. Rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme chvíli odstát.
Ve středně velké míse smícháme sypké ingredience (prášek do pečiva je nutné vždy přesít) spolu s kokosovým olejem, zbylým mlékem a rozinkami.
Těsto vložte rovnoměrně do 12 košíčků na muffiny, které nakonec posypte kousky čokolády. Muffiny vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut.
Vychytávka:
Do muffiny vytvořte důlek a dejte do něj trochou domácí marmelády a nakonec ho ozdobte krémem. Náš oblíbený krém je ze 120 g kokosového oleje, 120 g arašídového másla, lžíce cukru a špetky soli. Vše důkladně vyšlehejte na hladký krém. Zdobit můžete jednoduše lžičkou, nebo profesionálně zdobícím kornoutem:)