V zimě se všichni snažíme chránit svou imunitu jak jen to jde, ale když už se přece jen najde skulinka a nás položí nemoc, hledáme vždy přírodní cestu! Golden Milk, neboli Zlaté Mléko, je jedinečný nápoj, který v sobě skrývá kombinaci ”babských rad” a kouzel přírody.
Pojďme si povědět něco málo o surovinách, ze kterých se připravuje
KURKUMA má silné antibakteriální účinky a kurkumin, obsažen v kurkumě, funguje jako antioxidant. Pomáhá zmírnit dráždivý kašel a působí příznivě na imunitní systém.
SKOŘICE se řadí mezi ty nejsilnější antioxidanty na světě. Zlepšuje trávení a je skvělá proti nachlazení.
MED má silné antibakteriální vlastnosti, v minulosti se používal také na ošetřování ran a otoků. Med patří k nejvíce trvanlivým potravinám, které umí zabít nejvíce bakterií.
CAYENNSKÝ PEPŘ je protiplísňový, působí proti chřipkám a nachlazení. Bojuje s tvorbou hlenu, podporuje správnou činnost trávení a pomáhá k uvolnění ucpaných dutin při nachlazení.
BAMBUCKÉ MÁSLO působí protizánětlivě, má antibakteriální vlastnosti a obsahuje množství minerálů a vitamínů.
RECEPT NA GOLDEN MILK
1 hrnek rostlinného mléka (výborné je například mandlové)
2 lžičky čerstvé kurkumy, nebo 1 lžičku mleté sušené
½ lžičky skořice
1 lžíce medu
špetka cayenského pepře
1 lžička bambuckého másla
Jak na to:
Rostlinné mléko zahřejte v hrnci spolu s kořením a máslem a krátce prohřejte. Přeceďte mléko do hrnečku a po chvíli přidejte med (nepřidáváme hned, aby se nezničily cenné látky obsažené v medu). Podávejte teplé.