Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na čokoládový dortík s Bio Kokosovým olejem PURITY VISION a Hraškou Vanilka.
Co budeme potřebovat na korpus:
100 g sušenky
50 g oříšky
Jak na to:
Pomleté oříšky a sušenky smícháme s olejem na těsto, které vyválíme na dno dortové formy o průměru 28 cm a zapečeme 10 minut při teplotě 180 °C v troubě.
Co budeme potřebovat na krém:
200 g HRAŠKA Vanilka
1200 ml Mléko rostlinné či kravské
200 g Třtinový cukr
70 g Kakaový prášek
Jak na to:
Mléko přivedeme k varu. HRAŠKU Vanilka důkladně promícháme s olejem a přidáme do horkého mléka, za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu. Před koncem varu přidáme cukr. Prošleháme ponorným mixerem 3 minuty. Odebereme 500 g horkého krému a odložíme si ho na zdobení. Do zbylého krému přidáme kakao a důkladně promixujeme. Nakonec vlijeme na korpus a necháme vychladnout.
Co budeme potřebovat na zdobení dortíku:
500 g odložený uvařený krém z HRAŠKY
50 g višňová marmeláda
40 g mletý kokos
10 g kakao
Jak na to:
Odložený HRAŠKOVÝ krém vyšleháme spolu s olejem. Je důležité, aby krém i olej měly pokojovou teplotu, pak se krém nesrazí a pěkně se našlehá. Kokosový olej musí být rozpuštěný.
Připraveným krémem potřeme vychladlý dortík po povrchu i bocích.
Nakonec povrch potřeme marmeládou a po bocích posypeme mletým kokosem smíchaným s kakaem. Cukrářský pytlík naplníme zbytkem krému a dort ozdobíme po obvodu pusinkami. Nakonec ozdobíme pusinky sedmikráskami.