Recept na koláčky s drobenkou
Klasické koláčky ve zdravější, ale přesto stejně chutné verzi, jakou znáte od babičky. Bio Panenský kokosový olej PURITY VISION dodá koláčkům jemnou kokosovou vůni a chuť a těsto bude krásně vláčné.
Co budete potřebovat:
350 g hladké Bio mouky
150 g polohrubé Bio mouky
220 ml vlažného rostlinného mléka
30 g čerstvého droždí
90 g třtinového cukru
90 g rozpuštěného Bio Panenského kokosového oleje PURITY VISION
špetka soli
Na náplně
“tvarohová” – 1 balení tofu natural, ½ citronu, 4 lžíce třtinového cukru, hrozinky
povidlová – 320 g švestkových povidel
Na drobenku
2 lžíce třtinového cukru
3 lžíce hladké Bio mouky
Postup:
V míse smíchejte polohrubou a hladkou mouku a udělejte v ní důlek. Vlijte 2/3 mléka a rozdrobte droždí. Pomalu smíchejte všechno dohromady a utvořte husté těsto. Těsto poprašte moukou a troškou cukru a nechte kynout na teplém místě po dobu 30 minut.
Do těsta přidejte cukr, špetku soli, dolijte zbylé mléko a rozpuštěné máslo a vypracujte těsto. Těsto potřebuje hníst alespoň 15 min v ruce, nebo 10 min robotem. Lze přidat trošku mléka, pro jemnější konzistenci.
Po vypracování těsto vyjměte z mísy a nechejte asi 30 min odpočívat na válu.
Odtrhávejte kousky (přibližně 45 g) a vytvarujte kuličky. Kuličky těsta pokládejte na pečící papír v dostatečné vzdálenosti od sebe. Nechejte dalších 30 min vykynout.
Dnem sklenice, nebo prsty utvořte do koláčků důlky tak, aby okraje byly zhruba centimetrové.
Koláčky ozdobte náplněmi a drobenkou.
Pečte 20 min na 160 °C. (doba pečení se může lehce lišit individuálně podle každé trouby).
Dobrou chuť!
Recept pro vás připravila