Recept na levandulové sušenky
Chcete letos na Vánoce vyzkoušet něco nového a překvapit originálním cukrovím? Obdarujte své blízké přírodní kosmetikou PURITY VISION a zároveň jim ukažte, že naše produkty jsou tak čisté, že se dají i jíst – jako například Bio Bambucké máslo a Bio Levandulová voda.
Bio Bambucké máslo PURITY VISION® dodá těstu křehkost a příjemnou oříškovou chuť, Bio Levandulová voda PURITY VISION® hezky ovoní, osvěží a zaujme!
Co budete potřebovat
30g Kokosového cukru
150g špaldové mouky
2 čajové lžičky sušených květů levandule
2 čajové lžičky Bio Levandulové vody
Postup
Přes síto prosejeme všechny sypké ingredience, abychom se zbavili nežádocích hrudků. Bio Bambucké máslo rozpustíme na mírném plameni, přidáme Bio Levandulovou vodu a sušené květy levandule a vše důkladně promícháme. Utvořené těsto necháme hodinu odpočinout v lednici. Těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme do zlatova, v předehřáté troubě na 160 °C po dobu zhruba 20 minut.
Proč Bambucké máslo?
Bio Bambucké máslo PURITY VISION® je skvělou alternativou pro přípravu veganských pokrmů. Dodá příjemnou oříškovou chuť a lze ho použít ve slané i sladké kuchyni. Bio Bambucké máslo je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a množství vitamínů – A, D, E a F.
Proč BIO LEVANDULOVÁ VODA?
Levandule je velmi uklidňující a má prospěšný vliv na psychiku člověka – uklidňuje nervy, bušení srdce, migrény či nespavost. Při pečení krásně provoní a dodá jemnou chuť.
Proč KOKOSOVÝ CUKR?
Kokosový cukr je zdravější variantou klasického, bílého cukru. Ve srovnání s „klasickým“ cukrem má kokosový vyšší hladiny minerálů, železa a zinku. Podporuje pomalejší přísun energie a zabraňuje tak vysokému nárůstu cukru v krvi a jeho poklesu na minimum.
Proč ŠPALDOVÁ MOUKA?
Špaldová mouka je jednou z nejstarších pěstovaných obilnin. Na rozdíl od „klasické“ mouky se špalda zpracovává celá a obsahuje tak vysoké podíly vitamínu B, vlákniny a je zdrojem kvalitních bílkovin a komplexních sacharidů. I přes obsah lepku je organizmem velmi dobře snášena.