Recept na perníkový závin
Chcete letos na Vánoce vyzkoušet něco nového a překvapit originálním cukrovím? V tomto receptu využijeme Farmářský Kokosový olej, který je skvělou alternativou při pečení a nahradí tak klasické máslo. Mezi jeho důležité vlastnosti patří to, že neoxiduje a díky vysokému obsahu nasycených mastných kyselin má vyšší odolnost vůči přepalování.
Vytvořte z jednoho těsta dva druhy cukroví! Perníkový závin s povidly si jistě oblíbí celá rodina.
Co budete potřebovat
250g vařené dýně
150gKokosového oleje
400g žitné mouky
3 lžíce kokosového cukru nebo jiného sladidla
2 lžíce chia semínek smíchaná se 4 lžícemi vody(vegan vajíčko)
1 lžička jedlé sody
perníkové koření
povidla
celé vlašské ořechy
Postup
Vařenou dýni osušíme a rozmixujeme na pyré. Přidáme vegan vajíčko, kokosový cukr a vše umícháme na hladkou hmotu. Poté přidáme žitnou mouku, jedlou sodu, perníkové koření a kokosový olej. Hotové těsto necháme uležet do druhého dne na chladném místě.
Těsto vyválíme na 2 pláty o tloušťce cca 1 cm, potřeme povidly a středem naskládáme celé ořechy. Zamotáme jako štrůdl a dáme péct na 170 stupňů asi na 25 minut.
Proč FARMÁŘSKÝ KOKOSOVÝ OLEJ?
Farmářský kokosový olej je skvělá náhražka másla při alergii na mléko. Můžete ho tak použít namísto másla do vašich moučníků, které díky němu budou vláčné a křehké. Báječně se také hodí do pikantních a kořeněných pokrmů. Tento sněhobílý tuk dodává pokrmům nejen chuť exotiky, ale také snadnější stravitelnost.