Recept na štědrovečerní večeři - letos zdravěji!

Zdravá stědrovečerní večeře PURITY VISION

Recept na štědrovečerní večeři – letos zdravěji!

Svátky jsou nejen o společně strávených chvilkách s rodinou a přáteli, ale také o dobrém jídle. Chcete letos Vánoce trošku odlehčit? Na našem webu najdete nejen recepty na zdravé cukroví, ale dnes jsme připravili i recept na klasickou štědrovečerní večeři v „novém kabátě“, která zaručeně sklidí úspěch i u vašich blízkých. Všechny použité suroviny jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Jak na bramborový salát?

Bramborový salát je pro mnohé z nás jídlo, na které se těšíme celý rok a každá rodina si nese svou originální a jisto jistě tu jedinou správnou recepturu! Tady je ta naše – bez lepkus domácí majonézou.

Na majonézu budete potřebovat:

  • 80 g Hraška

  • 350 ml voda

  • 1 čajová lžička č

  • 75 ml olej

  • 50 g nakládané okurky

  • 25 g horčice

  • Špetka pepř mletý

Zdravá štědrovečerní večeře PURITY VISIONPostup:

Směs HRAŠKA smícháme s vodou a solí, přivedeme k varu, oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut. Necháme vychladnout. Po vychladnutí vyšleháme s olejem, nastrouhaným kyselým okurkem a hořčicí.

TIP: Věděli jste, že naši Koupelovou sůl PURITY VISION lze použít i v kuchyni? Svou vůní a chutí připomíná vejce a proto se hojně používá ve veganské kuchyni.

Na bramborový salát budete potřebovat:

  • 500 g Hrašková majonéza

  • 800 g brambory

  • 100 g nakládané okurky

  • 100 g cibule

  • 400 g mrkev

  • 200 g celer

  • 200 g petržel kořen

  • 2 listy bobkový list

  • 2 kuličky nové koření

  • 2 kuličky pepř celý

  • Špetka pepř mletý

  • 15 g petrželová nať

  • 2 lžíce bílý vinný ocet (podle chuti)

Postup:

Brambory, očištěnou mrkev, petržel a celer uvaříme ve vodě s bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a solí. Po vychladnutí nakrájíme zeleninu na kostičky spolu kyselým okurkem. Cibuli a petrželovou nať nakrájime najemno. Vše promícháme s připravenou HRAŠKOVOU majonézou. Podle potřeby osolíme a opepříme.

Jak na hlívu ústřičnou ala ryba?

Hlíva ústřičná je díky své struktuře skvělou náhradou masasójových výrobků. Po obalení připomíná rybu nejen vzhledem, ale díky nori řase také chutí.

Na hlívu ala ryba budete potřebovat:

Postup:

Z hlívy ústřičné odkrojíme nožičku a jednotlivé plátky postupně skládáme do misky na sebe. Každou vrstvu zvlášť okořeníme a pokapeme olivovým olejem. Necháme minimálně hodinu marinovat. Poté si vytvoříme těstíčko, které nám při obalování ve strouhance nahradí vejce. Smícháme pohankovou mouku, špetku soli a mahá koření a pomalu přiléváme vodu. Těstíčko by mělo mít konzistenci jako těsto na palačinky. Plátek hlívy obalíme v těstíčku, přiložíme plátek nori řasy a znovu obalíme v těstíčku. Poté důkladně obalíme ve strouhance. Smažíme v dostatečné vrstvě Bio Kokosového oleje bez vůně.

Zdravá štědrovečerní večeřeTIP: Bio Kokosový olej bez vůně PURITY VISION je skvělý na smažení, jelikož je zpracováván při vyšších teplotách a je tak odolnější. Zároveň se nemusíte bát, že by následně jídlo chutnalo či vonělo po kokosu.

Bio Kokosový olej bez vůně PURITY VISION je skvělý na vaření a pečení a hodí se jak do sladké, tak slané kuchyně.

Tento recept pro vás připravila Kamča Lindová