Tradiční cukroví ve zdravějším hávu. Celozrnná mouka dodá lineckému oříškovou chuť a hlavně výrazně zlepší výživovou hodnotu celého cukroví. Stejně jako Bio Kokosový olej dodá cukroví křehkost a lahodnou kokosovou chuť a vůni.
Suroviny:
150 g Celozrnná mouka
400 g Hladká mouka
25 g Hraška Vanilka
200 g cukr moučka
25 g citrónové šťávy
12 g vanilkové aroma
Voda dle potřeby
Marmeláda na slepení
Postup:
Všechny sypké suroviny přesijeme přes jemné síto, abychom odstranili všechny hrudky a důkladně promícháme. Bio Kokosový olej si rozpustíme a spolu s vanilkovým aroma a citronovou štávou přidáme do míchače a necháme těsto vypracovat. Až je těsto dobře vymíchané, tak zkusíme kousek upéct, abychom si zkontrolovali, že není potřeba přidat ani vodu ani mouku. Těsto necháme alespoň hodinu vychladit v lednici. Z vyváleného těsta vypícháme naše oblíbené tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 7 minut a pak podle barvy ještě dopékáme a otáčíme plechy, aby bylo těsto všude stejně upečené.
Necháme cukroví vychladnout a slepujeme naší oblíbenou marmeládou.